Osnova témat

  • Základní informace, popis

    BEE-BOT - ROBOT PRO DĚTI

    Bee-Bot je programovatelný robot. Jedná se o robota, který je jedinečným pomocníkem ve výuce programování. Se svým jednoduchým ovládáním je vhodný již pro děti od 3 let.

    Bee-Bot je ideální didaktická pomůcka pro předškoláky. Rozvíjí logické myšlení a prostorovou fantazii, podporuje jemnou motoriku a posiluje u dítěte koncentraci pozornosti. Bee-Bot může dětem pomoci také při seznamování s různými zvířaty, abecedou, barvami, ročními obdobími, ale také i se základními matematickými operacemi a mnohem více! Je to velmi užitečný pomocník při výuce předmětů STEM (přírodní vědy, technika, technologie a matematika). 

     

    SNADNÉ OVLÁDÁNÍ

    Bee-Bot je vyroben z odolného a pevného materiálu. Má velká, příkazová tlačítka (vlevo, vpravo, dolů a nahoru), tlačítko pauza a další dvě tlačítka, jedno pro potvrzení programu a jedno pro jeho smazání. Robot se pohybuje po hladké podložce, ve čtyřech směrem, vždy v jednotlivých krocích dlouhých 15 cm. Umí se otáčet o 90 ° a dokáže si zapamatovat až 40 kroků na sekvenci.

    Robot je napájen vestavěnou baterií, která se snadno dobije pomocí USB kabelu. Při běžném používání vydrží až 6 hodin, při nepřetržitém používání přibližně 2 hodiny). Jakmile se baterie zcela vybije, tak opětovné plné nabití může trvat až 4 hodiny. Bee-bot je vybaven také možností přepnutí do úsporného režimu. Ta se aktivuje vždy, když není robot používán déle než 2 minuty, a v tomto režimu spotřebovává velmi málo energie, takže baterie vydrží nabitá delší dobu. Větší počet robotů je pak možno nabíjen najednou v tzv. dokovací stanici, která umožňuje nabití až 6 Bee-Botů najednou.


    INTERAKCE S OSTATNÍMI ROBOTY A DALŠÍ SENZORY

    Bee-Bot je vybaven reproduktorem a LED diodami, což je velká výhoda i v případě, že robota používají děti se zvláštními zrakovými nebo i sluchovými potřebami. Robot dokáže rozpoznat a pozdravit dalšího Bee-Bota a navíc si děti mohou nahrát svůj vlastní zvuk pozdravu.